Hello again

Na lange niets op de blog gezet te hebben nu weer de goede voornemens om meer te delen.
Sinds de expositie bij GAGA is er veel gebeurd. Ik ben ondertussen bezig met het 5e jaar kunstacademie en hoop dit jaar af te studeren. Hierover in volgende blogs meer.

Voor nu een blik op mijn eerste litho’s, steendruk, gemaakt in het Grafisch Atelier Friesland.
Veel werk maar leuk om te doen.

Terug en vooruit kijken – Brabant Art Fair en Oantsa4

Terug en vooruit kijken - Brabant Art Fair en Oant Sa 4

Uitstekend publiek op de Brabant Art Fair, prachtige locatie de grote kerk in Breda en last but not least veel complimenten en enthousiasme voor mijn fotowerken van Opposite Worlds.

Publiek bedankt!

Maar nu verder, de volgende Expositie is Oant Sa 4, met een knipoog naar het Fries en de 4e klas van de Kunstacademie Friesland.
Een groepsexpositie samen met mijn 22 medestudenten, dus variëteit gegarandeerd. U bent van harte uitgenodigd, voor tijden zie de flyer.

Brabant Art Fair

Na RONDJE NOORD in AMSTERDAM de smaak te pakken gekregen en heb ik mij aan kunnen melden voor bovenstaande event.

Zaterdag 16 en zondag 17 maart is de Grote Kerk in Breda nog mooier dan ze al is. 

75 kunstenaars tonen dan een selectie van hun mooiste kunstwerken tijdens de Brabant Art Fair. En natuurlijk ontbreek ik zelf ook niet met een selectie van mijn werken.

Naast de ruim 600 kunstwerken kan er ook genoten worden van de prachtige entourage van de Grote Kerk, van heerlijke hapjes en drankjes en zijn er onder meer kunstboeken te zien en te koop.

Ik nodig u hierbij van harte uit om mijn stand te komen bezoeken. Als mijn relatie, mag ik u een gratis toegangskaart aanbieden (t.w.v. € 9,-), die u zeer gemakkelijk kunt downloaden via www.brabantartfair.nl/deelnemerrelaties. Ik zou het erg leuk vinden u de hand te mogen schudden tijdens de Brabant Art Fair!

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

John van Bezu

Square apple

Het idee van een vierkante appel is ontstaan naar aanleiding van de verwondering over de mogelijkheden om DNA te wijzigen met de CRISPR-Cas methode. De appel als symbool, vrucht van de boom van de kennis van goed en kwaad, past daar mooi bij.

Nu zijn we straks zover dat wij onszelf uit kunnen vinden en onze biologie kunnen veranderen.
Zoals altijd zit hier een goede kant aan als we kijken naar het genezen van ziekten, maar ook zeker een ‘kwade’ kant, kunnen we wel honderd procent de consequenties overzien?

Gaan we bijvoorbeeld vierkante appels maken die mooi in een doosje passen en een circulair herbruikbaar steeltje hebben, wellicht groeien aan makkelijk te onderhouden stalen bomen?
Het levert vast meer winst op ……….

Deze kunst om over na te denken, wat doen we met deze nieuwe technologie.

Rondje Noord

RONDJE NOORD in Amsterdam

Dit is de KUNSTKAPEL in Amsterdam. 

Hier wordt van vrijdag 25 t/m zondag 27 Januari RONDJE NOORD gehouden.
Je bent van harte welkom elke dag van 11.00 – 21.00 uur

BEATRIXPARK,
Prinses Irenestraat 19,
1077 WT Amsterdam
Zie ook http://www.hooglanderartexpo.nl/rondje-noord.html  

Elke dag presenteren meer dan 10 noordelijke kunstenaars hun kunstwerken in een grote diversiteit, schilderijen, beelden, keramiek, paperart, fotografie, paper art, etc.

Zelf ben ik er zaterdag 26 januari en laat dan de kunstwerken uit de serie  OPPOSITE WORLDS zien.   De originele sculpturen en de foto’s op groot formaat uitgevoerd in dibond en een voorbeeld op Gicléé fotopapier, prachtige kleuren.

Misschien neem ik mijn laatste project de VIERKANTE APPEL ook mee, hier alvast een foto.  (nu nog even in blauwe vermomming)

Foto op Giclée papier

Foto op Giclée papier

Foto van sculptuur uit de serie Opposite Worlds – Brains.
zie ook http://www.kunstvanbezu.nl/kunstwerken/nggallery/fotografie

Deze foto bij de drukker of beter gezegd printer opgehaald deze week.De foto is afgedrukt op giclée papier en daarna op dibond, een soort kunststof, geplakt en daarna gecoat. Afmeting is 50×100 cm, groot dus.

Ik was erg benieuwd naar het resultaat en dat mag er zijn, de kleuren zijn fantastisch, nog beter dan wat je op het scherm kan zien.
27 Januari kun je hem in het echt zien bij de expo ‘Rondje Noord in Amsterdam’, hierover volgende keer meer.

Kunstelaar

Kunstelaar is mijn geuzennaam.
Na drie jaar Kunstacademie Friesland wordt het tijd om mijn kunsten aan het grote publiek te laten zien.
Met het maken van deze website en starten van een blog zijn de eerste stappen gezet.