John van Bezu aka Kunstelaar en founder van Kunst vanBezu hebben wij op 26 september afscheid van moeten nemen.
Als eerbetoon wordt de website online gehouden en beheert Steef van Bezu zijn gemaakte kunstwerken.

Over mij

John van Bezu - Van Kunstelaar naar Kunstenaar

Kunst vanBezu laat mijn de kunstwerken en daarmee mijn ontwikkeling als kunstenaar zien, maar daarover later meer. Het is begonnen als Kunstelaar zoals ik het maar zal noemen.

In den beginne ben ik opgeleid als zeevarende en technicus en pas later ben ik begonnen met de schildercursussen van Corina Blom in Buitenpost. Na tien jaar hobby schilderen had ik behoeft aan meer verdieping.

Op dat moment start toevallig ook de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Inspirator en drijvende kracht hierachter was en is Doet Boersma. Ik behoorde tot de eerst groep studenten aan deze Academie, dit gaf vrijheid en de mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het proces dat je als kunstenaar doorloopt, van concept tot voltooid kunstwerk en alle stappen daartussenin. Naast het proces heb ik kennis gemaakt met nieuwe technieken, zoals grafische techniek, fotografie, video en sculpturen.

Alle technieken en meer gebruik ik nog steeds voor de vormgeving van mijn werken. Mijn adagium is techniek volgt concept. Het is een plezier om met de handen te werken, te lassen en steen, glas of hout te bewerken. Hier heb ik het voordeel van mijn technische achtergrond. Ik heb ontdekt dat na het maken, het fotograferen van de sculpturen vaak tot verrassende nieuwe beelden leidt. Dit zijn dan weer kunstwerken op zich. Neem zelf maar eens een kijkje bij de foto’s van ‘Opposite worlds’ of ‘Licht en Liefde’

De thema’s komen voort uit de ‘Aard der dingen’, de grenzen en overeenkomsten tussen de Ratio en de Emotie. Het is voor mij een ontdekkingsreis door het land van de kunsten. Ik nodig je uit om met mij de magie van de kunst te ervaren.

Veel kijkplezier

Maak kennis met Kunst vanBezu

Top